Schoolinformatie
Sociale en emotionele ontwikkeling
We maken gebruik van een structureel aanbod van activiteiten op het gebied van de sociaal-emotionele ontwikkeling. De uitgangspunten daarbij:
- De groep, dat zijn wij! (over sfeer in de groep)
- Praten en luisteren (over communicatie)
- Ken je dat gevoel? (over gevoelens)
- Ik vertrouw op mij (over zelfvertrouwen)
- Iedereen anders, allemaal gelijk (over diversiteit)
- Lekker gezond (over gezondheidsvaardigheden)
Daarnaast gebruiken wij de methode Soemo (Sociale Emotionele Ontwikkeling).
Methodes
- Lezen (Lijn 3): leren lezen op je eigen niveau
- Schrijven (Schrijven klinkers…): leren schrijven met een driekantig potlood en een vulpen.
- Taal (Taal Actief 4): naast het correct leren schrijven, ligt de nadruk op het gebruik van taal. Bijvoorbeeld door het maken van werkstukken en spreekbeurten.
- Begrijpend lezen (Nieuwsbegrip)
- Rekenen (Pluspunt): er wordt gewerkt met praktische rekenproblemen, waarbij inzicht en schatten minstens zo belangrijk zijn als de ‘normale’ rekenvaardigheden.
- Wereld oriënterende vakken (projectonderwijs, BLINK): aardrijkskunde, geschiedenis, maatschappelijke verhoudingen en staatsinrichting, sociale redzaamheid, verkeer, bevordering gezond gedrag, biologie/natuurkunde en geestelijke stromingen worden aangeboden d.m.v. moderne methoden.
- Engels: De kinderen van de groepen 7 en 8 krijgen Engels. Het gaat hierbij vooral om de basisspreekvaardigheid.
- GVO: Godsdienstonderwijs: eens per week krijgen de leerlingen van groep 5 t/m 8 godsdienstige vorming.
- Bewegingsonderwijs: de kinderen van groep 1 en 2 krijgen zo mogelijk iedere dag bewegingsonderwijs (gymnastiek of buiten spelen). Voor de groepen 3 t/m 8 is er een vakleerkracht voor bewegingsonderwijs op maandag en woensdag.
Scholen op de kaart
Op de website van Scholen op de Kaart is meer informatie te vinden over de Oetkomst. Alle basisscholen in Nederland presenteren daar dezelfde informatie. U ziet per school onder andere cijfers en feiten over het aantal leerlingen van de school, resultaten op de eindtoets en hoe ouders de school waarderen.